Mainos
Mainos

Ficus-koiran neljän kuukauden karkureissu Lapissa sai onnellisen päätöksen – naudanhännät ja villisiankylki houkuttelivat turvaan

Porokoiran ja huskyn sekoitus Ficus karkasi omistajaltaan huhtikuussa Rovaniemellä. Yli neljän kuukauden karkumatkan jälkeen se löydettiin hyväkuntoisena noin 60 kilometrin päästä Tervolasta.

Ficus oli muuttamassa huhtikuussa uuteen kotiin, mutta vieraan koiran haju sai sen toisiin aatoksiin.

– Se sitten päättikin, ettei halua muuttaa tänne, riuhtoi itsensä irti eikä antanut ottaa itseään enää kiinni, koiran omistaja Aino Paakkinen kertoo.

Ficusta etsittiin tiiviisti monta viikkoa tuloksetta. Ficus alkoi olla niin arka ja vähän jo villiintynytkin, ettei sitä saatu lukuisista yrityksistä huolimatta kiinni. Näköhavaintoja alkoi ajan kuluessa tulla yhä harvemmin.

Paakkinen ehti pelätä jo pahinta, kunnes syksyn tullen koirasta alkoi tihkua jälleen uusia havaintoja. Metsästäjät olivat havainneet karkulaisen riistakameroissaan Tervolassa.

Ficus oli kulkenut kesän aikana 60 kilometrin matkan.

– Naudan ja hirven teurasjätteillä se oli varmaan elellyt viime päivät, aika tiiviisti se oli siellä samoilla paikoilla pyörinyt, Paakkinen sanoo.

Herkut houkuttelivat

Herkuille perso Ficus saatiin turvaan metsästäjien avustuksella. Koiralle viritettiin viime lauantaina loukku, ja syötiksi aseteltiin lihaisia makupaloja. Paakkinen on itsekin yllättynyt siitä, kuinka nopeasti Ficus löysi herkkujen äärelle. Syötin asettamisesta ei ehtinyt kulua kuin tunti, ja koira oli visusti loukussa.

– Naudan häntää ja villisian kylkeä he olivat sinne laittaneet. Ilmeisesti oli maistunut ihan hyvin.

Riistakamera otti heti loukun lauettua automaattisesti kuvan ja välitti sen kameran omistajan sähköpostiin. Ficus haettiin yöksi turvaan koirahoitolaan, josta Paakkinen kävi noutamassa lemmikkinsä kotiin heti seuraavana aamuna.

Vaikka Ficus oli karkuun lähtiessään vasta muuttamassa Paakkisen hoiviin, he olivat jo entuudestaan tuttuja toisilleen. Reissullaan hieman villiintynyt koira ei vierastanut emäntäänsä juuri lainkaan.

– Aika helposti se päästi lähelle ja päästyään haistamaan se hoksasi heti, että tämähän on ihan tuttu ihminen. Olosuhteet huomioon ottaen kotiuttaminen ja kesyttäminen lähti sujumaan aika hyvin, Paakkinen iloitsee.

Pitkästä karkumatkastaan huolimatta koira oli löydettäessä hyvässä kunnossa, mutta varmuuden vuoksi edessä on vielä käynti eläinlääkärissä.

– Se syö, juo ja nukkuu hyvin ja on rauhallinen eikä yhtään turhan säikky tai aggressiivinen. Oikein hyvin on toivoa vielä, että siitä tulee kunnon kotikoira.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Lapin Kansa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme