Mainos
Mainos

Fidel Castro suostui vihdoin elämäkertaan

Kuuban pitkäaikainen presidentti ja maan kommunistisen puolueen pääsihteeri Fidel Castro täyttää elokuussa 86 vuotta. Hän on hämmentänyt kansainvälisen politiikan areenoilla yli viiden vuosikymmenen ajan ja herättänyt kiivaita tunteita – puolesta ja vastaan.

Häneltä on jo pitkään odotettu ja pyydetty muistelmia, mutta sellaisia ei ole saatu.

Nyt suomeksi ilmestynyt Ignacio Ramonet'n toimittama järeä teos Fidel Castro – Elämäni on kustantaja Siltalan mukaan niin lähellä muistelmia kuin mahdollista. Se perustuu Castron ja Ramonet'n monien kuukausien aikana käymiin haastatteluihin ja keskusteluihin.

Espanjalais-ranskalainen Ramonet (s. 1943) on Le Monde Diplomatique -lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja globalisaatiokriittisen Attac-järjestön perustaja. Hän johtaa kansainvälistä Media Watch Global -järjestöä, joka puolustaa kansalaisten oikeutta totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen.

Teoksessa Ramonet kysyy suoria kysymyksiä ja Castro vastaa omin sanoin.

Kirjassa käydään läpi Castron elämänvaiheet lapsuudesta saakka viime vuosiin sekä Kuuban koko poliittinen historia.

Castro kertoo Che Guevarasta, Kuuban kriisistä vuonna 1962, itsensä ja maansa suhteesta Neuvostoliittoon ja neuvostojohtajiin sekä Yhdysvaltoihin ja sen presidentteihin, tapaamistaan kymmenistä muista valtionpäämiehistä sekä Kuuban sisäisistä asioista sikarituotannosta koulutuspolitiikkaan ja turismista maan toisinajattelijoiden kohteluun.

Yli 20 maassa, muun muassa Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa, Saksassa, Espanjassa ja Ranskassa julkaistu teos on saanut kaikkialla kiittävän vastaanoton.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme