Mainos
Mainos

Filatov: Äidit vaarassa syrjäytyä työmarkkinoilta

Kotihoidontukea pitäisi Filatovin mielestä uudistaa niin, että esimerkiksi keikkatyön tekeminen olisi kannattavaa.

Työministeri Tarja Filatovin mielestä kotihoidontuki uhkaa muodostua työttömyysloukuksi nuorille naisille. Työn löytäminen on vaikeaa erityisesti nuorille ja vähän koulutetuille naisille, joilla ei ole ollut vakiintunutta työsuhdetta ennen lasten syntymää.

- Pahimmillaan nuoret äidit ajautuvat työmarkkinoilla pitkäaikaistyöttömäksi. Poissaolo työstä leimaa heidän työuraansa, vaikka he ovat tehneet yleisesti hyväksytyn perhepoliittisen valinnan ja hoitaneet kotona lapsiaan, Filatov sanoi SDP:n naisten perhepoliittisessa seminaarissa Siuntiossa.

Filatov vaati remonttia ja valtakunnallisia pelisääntöjä kotihoidontuelle, jotta ei syntyisi vanhojen päivähoitomaksujen kaltaisia tuloloukkoja. Hänen mukaansa kotihoidon tuella ostetaan pahimmillaan naisia kotiin työmarkkinoilta, jotta kunnille ei syntyisi päivähoitokuluja. Samaan aikaan samat alueet valittavat työvoimapulaa.

- Kotihoidontuki on liikaa on-off-järjestelmä. Kotihoidontuen perusosa ei vähennä palkkatuloa, mutta jos vanhempi saa lisäosaa, se leikkautuu liian jyrkästi lisätuloja hankittaessa.

Kotihoidontukea pitäisi Filatovin mielestä uudistaa niin, että keikkatyön tekeminen olisi kannattavaa, jos äidillä on siihen halua ja mahdollisuus.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme