Mainos
Mainos

Filatov epäilee Finnairin Viro-suunnitelmien eettisyyttä

Työministeri Tarja Filatovin mukaan Suomi on tehostamassa valvontaa, jolla estetään ulkomaisen työvoiman syrjintää. Hän pitää eettisesti arveluttavina esimerkiksi Finnairin suunnitelmia käyttää virolaista henkilökuntaa Suomen reiteillä, jotta yhtiön kilpailukyky vahvistuisi.

-Valtionyhtiön hyvään henkilöstöpolitiikkaan ei voi kuulua tämäntyyppinen hintakilpailu. Suomessa tehtävästä työstä on maksettava Suomen sopimusten ja hintatason mukaista palkkaa, Filatov opasti Hämeenlinnan ja Riihimäen Suomi-Viro-yhdistyksen juhlassa.

Filatov arvioi, että Suomen ja Viron välillä ei ole EU:n laajenemisen jälkeen tarvetta soveltaa työvoiman liikkumisen rajoittamismahdollisuuksia kuin kaksi vuotta. Työvoiman vapaa liikkuvuus toteutuisi näin keväällä 2006.

Ulkomaalaisten työsuhteiden valvontaa selvitetään parhaillaan mm. kolmikantaisessa työryhmässä, jonka määräaika päättyy maaliskuun lopussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme