Mainos
Mainos

Filatov: Lipponen hyvä vaihtoehto

Työministeri Tarja Filatov uskoo SDP:n puheenjohtajan pääministeri Paavo Lipposen vahvistaneen asemiaan, kun pohditaan puolueen puheenjohtajavalintoja ensi kesän puoluekokouksessa. Filatov viittaa maailmalta tuleviin uhkiin ja taloudellisen kehityksen ongelmiin.

-Vakaa, tuttu ja turvallinen voi olla ihan eri lailla arvossaan, hän arvioi Uutispäivä Demarin haastattelussa. Kun Filatov viime keväänä lehtihaastattelussa pohdiskeli tarvetta puolueen puheenjohtajavaihdokseen, hän joutui myöhemmin kiistämään haluavansa vaihtaa Lipposen pois. Omalla kohdallaan puheenjohtajuus ei Filatovin mukaan "ole kuulunut urasuunnitelmiin".

Filatov esittää haastattelussa myös, että työkykyään pysyvästi menettäneet pitkäaikaistyöttömät voitaisiin ainakin osittain työllistää ns. sosiaalisiin yrityksiin, joille kompensoitaisiin työntekijöiden alentunut työkyky. Yritykset voisivat Filatovin mukaan täydentää hyvinvointipalvelujen tuotantoa samalla kun yhteiskunta säästäisi työttömyyskustannuksissa.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme