Mainos
Mainos

Filatov: Pätkätyöt estävät naisia etenemästä urallaan

Määräaikaiset työsuhteet tuhoavat työministerin mukaan työn ja perheen yhteensovittamisen.

Työministeri Tarja Filatov pitää perhevapaakustannusten epätasaista jakautumista yhtenä suurimmista syistä epätasa-arvoon työelämässä. Hän harmitteli Lahden sosiaalidemokraattisten naisten 105-vuotisjuhlassa, että perhevapaiden käytön jakautuminen aiheuttaa lisäkustannuksia erityisesti naisvaltaisten alojen työnantajille.

Filatov huomauttaa, että naisvaltaisilla aloilla työ on hyvin työvoimavaltaista. Tämä taas vaikuttaa naisten palkkatasoon ja lisää pätkätöitä.

Hän muistutti myös, että työsopimuslain mukaan työsuhteessa olevalla työntekijällä on oikeus äitiys-, isyys- ja vanhempainvapaaseen, hoitovapaaseen sekä osittaiseen ja tilapäiseen hoitovapaaseen. Täysimittaisesti oikeudet koskevat vakinaisessa, kokoaikaisessa työsuhteessa olevia. Nämä oikeudet eivät kuitenkaan toteudu läheskään kaikkien synnytysikäisten elämässä.

- Määräaikaiset työsuhteet ovat erityinen ongelma naisten etenemiselle työelämässä: he joutuvat tekemään kompromisseja työn ja lastenhankinnan välillä useammin kuin pysyvässä työsuhteessa olevat naiset. Heillä on vähemmän lapsia, he ovat lykänneet lasten hankintaa useammin ja hankkineet toivomaansa vähemmän lapsia useammin, Filatov luettelee.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme