Mainos
Mainos

Filatov pitäisi kiinni naispalkkaeristä

Työministeri Tarja Filatov patistaa myös pitämään entistä parempaa huolta työntekijöiden osaamisesta.

Tarja Filatov

Työministeri Tarja Filatov kannustaa edelleen kehittämään naispalkkaerien käyttöä työmarkkinaratkaisuissa, jotta naisten palkkausta voidaan parantaa. Työmarkkinoilla ei pidä luopua sellaisista työelämän kehittämisen osioista, joilla voidaan edistää naisten ja miesten tasa-arvon toteutumista.

Hän patisti myös pitämään entistä parempaa huolta työntekijöiden osaamisesta työelämään tulevien katkojen jälkeen.

- Naiset edelleenkin pitävät enemmän perhevapaita kuin miehet. Tästä syystä osaamisen päivittäminen on naisille katkojen jälkeen eritysten tärkeää, Filatov totesi naistenpäivän kannanotossaan.

Ammattiliittojen keskusjärjestö SAK puolestaan edistäisi palkkatasa-arvoa uudistamalla tasa-arvolakia niin, että lakiin tulisi velvoite sisällyttää työpaikkojen tasa-arvosuunnitelmiin kartoitukset samaa tai samanarvoista työtä tekevien naisten ja miesten palkoista ja palkkaeroista myös yli työehtosopimusrajojen.

- Naisille tyypilliset työt on käytännön työelämässä perinteisesti arvioitu palkkauksellisesti vähemmän vaativiksi kuin miesten työt. Naisten ja miesten työt ovat kuitenkin työarviointitutkimusten mukaan keskimäärin yhtä vaativia, todetaan SAK:n hallituksen kannanotossa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme