Mainos
Mainos

Filatov poistaisi työmarkkinatuen tarveharkinnan tasa-arvosyistä

- Työmarkkinatuen tarveharkinnasta on syytä luopua, jyrähtää eduskunnan varapuhemies Tarja Filatov (sd.).

Hänen mielestään Suomen sosiaaliturvaan kuuluvan yksilön itsemääräämisoikeuden kannalta työmarkkinatuen tarveharkinta on ongelmallinen.

- Kyse on myös selvästi sukupuolten välisestä tasa-arvosta. Uskallan väittää, että jos nollapäiväraha koskisi yhtä kipeästi miehiä kuin naisia, niin siitä olisi jo luovuttu.

Valkeakoskella tänään Dooris-verkoston tasa-arvotapahtumassa puhunut Filatov toivoo, että budjettiriihessä tarveharkinta-asiaan vielä palataan. Hänen mukaan kyse on taloudellisesti suhteellisen pienestä, mutta kannustavuuden ja tasa-arvon kannalta suuresta asiasta.

- Työmarkkinatuen yhteensovittaminen puolison tulojen kanssa alkaa, kun puolison tulot ovat 1384 euroa kuukaudessa tai enemmän. Kaupanmyyjän ja siivoojan palkalla pitäisi siis elättää – ei vain yhtä vaan jopa kaksi aikuista. Jo alle keskituloisena, eli jos tulot ovat 2 414 euroa kuukaudessa tai enemmän, tukea ei saa ollenkaan. Jokaisella aikuisella täytyy olla oikeus omiin tuloihin.

Filatovin mukaan tarveharkinta kuuluu historiaan myös sen vuoksi, että siitä luopumisesta on jo kerran sovittu Sata-komiteassa.

Hän muistuttaa, että yritysten Kela-maksun poistoon hallitus oli valmis jopa velkarahalla, mutta kaikkein pienituloisimmille ihmisille siltä ei ole sympatiaa riittänyt.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot