Mainos
Mainos

Filatov suomii kokoomuksen työllisyysehdotuksia

Työministeri Tarja Filatovin mielestä kokoomuksen esittämä tuloverotuksen ja työnantajamaksujen alentaminen ei kohentaisi työllisyyttä palvelualalla.

Työministeri Tarja Filatov arvostelee kokoomuksen palvelusektorin työllistämistä koskevia esityksiä. Filatovin mukaan SDP:ssä halutaan laajentaa yksityistä palvelusektoria, mutta se ei onnistu kokoomuksen esittämällä tavalla eli tuloverotusta ja työnantajamaksuja alentamalla.

Sanomalehti Karjalaisen haastattelema Filatov kohdentaisi työllisyystuen matalan tuottavuuden aloille, sillä muuten työn hintaan ei hänen mielestään voida riittävästi vaikuttaa.

-Kun tällä hetkellä iso osa pitkäaikaistyöttömistä ei kelpaa yrittäjille edes ilmaiseksi, niin miten sitten pienet hintaveivaukset, vaikkapa prosentin osien muutokset työnantajien eläkemaksuissa, synnyttäisivät hirveästi kysyntää tälle työvoimalle? Filatov kysyy.

Filatov muistuttaa, että kokoomuksen vastustamilla työllistämistuilla pyöritetään runsaasti kotitalouspalveluita, joita kokoomus on ilmoittanut haluavansa lisätä.

Työministerin mielestä SDP:n ja kokoomuksen työllisyyspolitiikan ero on siinä, että kokoomus haluaa yrityksille edullista työvoimaa ja SDP ihmisille sellaista palkkaa, jolla he tulevat toimeen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme