Mainos
Mainos

Filatov torjuu irtisanomissuojan heikentämisen

Työministerin mukaan Suomessa on paineita ennemminkin nostaa irtisanomiskynnystä.

Työministeri Tarja Filatov torjuu Suomen Yrittäjien ajatukset irtisanomissuojan heikentämisestä. Suomessa on paineita ennemminkin nostaa irtisanomiskynnystä.

-Jos mietitään vaikka TeliaSonera-tilannetta, niin tuntuu siltä, että meillä on tietyissä tilanteissa tarve muuttaa järjestelmää toiseen suuntaan, Filatov sanoi STT:lle.

Filatov piti selvänä, että vaikka hallitus päättäisikin antaa yrittäjäjärjestön toiveiden mukaisen ehdotuksen, se ei etenisi eduskunnassa.

Sen sijaan yrittäjien ajatukseen pitkäaikaistyöttömien työllistymisestä vuokratyöhön Filatov suhtautui myötämielisemmin. Hänen mukaansa vuokratyöidea on etenemässä jo nykyisellään, kun työpajoissa tukityöllistettyinä olevien jatkosijoittumista yrityksiin aiotaan helpottaa. Työllistämistukijärjestelmää ollaan ylipäätään yksinkertaistamassa ja mm. laventamassa tukien käyttöä myös määräaikaisiin työsuhteisiin.

-Se olisi tietyllä tavalla vastausta siihen irtisanomisriskiin, mutta toista kautta. Tukia voitaisiin käyttää helpommin, mutta ei heikennettäisi ihmisten irtisanomissuojaa. Hallituksen työllistämisohjelman suunnitelmissa on myös lisätä yrittäjien tietoa siitä, mitä kaikkea mahdollisuuksia heille on tarjolla.

-Usein yrittäjät haluavat sitä mitä on jo, Filatov vertasi.

SAK varauksellinen

Ammattiliittojen keskusjärjestö SAK suhtautuu Suomen Yrittäjien ehdotuksiin varauksellisesti. Johtaja Lauri Lylyn mukaan yrittäjäjärjestön esitykset eivät työttömyyttä ratkaise.

-Työttömät ottavat työtä vastaan, kun työtä on tarjolla, Lyly sanoi. Hän hämmästeli yrittäjien tapaa kytkeä yksilöperusteisen irtisanomissuojan uudistus tulosopimuksessa sovittuun muutosturvaan. Muutosturva parantaa irtisanomisajan käyttöä työllistymiseen, mutta se ei sinänsä nosta irtisanomiskynnystä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme