Mainos
Mainos

Filatov: Työ ja perhe-elämä hallituksen painopisteeksi

Työministeri Tarja Filatovin mielestä työn ja perhe-elämän yhteensovittamisen tulee olla seuraavan hallituksen painopistealueena. Hän sanoi tänään Euroopan sosiaalirahaston tasa-arvoseminaarissa Helsingissä, että työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen on edelleen vaikeaa; se saa yhä edelleen naiset voimaan pahoin.

Filatov kertoi olevansa harmissaan siitä, että työmarkkinakeskusjärjestöjen neuvottelema tasa-arvoerä on jaettu liitoissa naisten ja miesten kesken. Hänen mielestään palkkausjärjestelmissä olisi oltava sisään rakennettuna sukupuolten tasa-arvoisuus.

-Työnantajan on arvioitava koko henkilöstönsä työn vaativuutta samoilla kriteereillä. Näin menetellen saadaan selville samaa ja samanarvoista työtä tekevät. Tämä jälkeen on voitava verrata samanarvoista työtä tekevien naisten ja miesten palkkoja yli työehtosopimusrajojen, hän huomautti.

Työhallinnon näkökulmasta suuri ongelma on Filatovin mielestä se, että jyrkkä sukupuolen mukainen työnjako jäykistää työmarkkinoita. Se kytkeytyy hänen mukaansa useisiin työmarkkinoiden epätasa-arvioihin. Niistä suurin on palkkaus. Naisvaltaisten alojen arvostus ja sen myötä palkkaus on keskimäärin alhaisempi kuin miesvaltaisten alojen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme