Mainos
Mainos

Filatov: Työttömien turva ei heikkene

Työministeri Tarja Filatovin mukaan työmarkkinauudistuksessa pyritään vain poistamaan hallinnolliset hidasteet ihmisten työllistymisestä.

Työministeri Tarja Filatov vakuuttaa, että työttömien toimeentuloturvaa ei heikennetä valmisteilla olevassa työmarkkinauudistuksessa. Järjestelmää aiotaan sen sijaan uudistaa niin, että ainakaan hallinnolliset esteet eivät hidastaisi ihmisten työllistymistä.

Kuntien ja valtion palveluja on voitava käyttää joustavasti yli hallintorajojen. Samalla on järkeistettävä rahavirtoja ja päätöksentekoa. Muutoksella ei kuitenkaan ole tarkoituksena kokonaisuutena muuttaa valtion ja kuntien välistä rahoitusrasitusta, Filatov totesi Helsingissä tänään.

Uudistuksessa aiotaan myös turvata, että työtä etsivän edut ovat paremmat kuin pelkällä toimeentulotuella olevien edut. Kuntien ja Kansaneläkelaitoksen välille on luvassa uusi rahoitusmalli, jolla kannustetaan kuntia työllisyyden hoidossa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot