Mainos
Mainos

Filatov: Työttömien turva ei heikkene

Työministeri Tarja Filatovin mukaan työmarkkinauudistuksessa pyritään vain poistamaan hallinnolliset hidasteet ihmisten työllistymisestä.

Työministeri Tarja Filatov vakuuttaa, että työttömien toimeentuloturvaa ei heikennetä valmisteilla olevassa työmarkkinauudistuksessa. Järjestelmää aiotaan sen sijaan uudistaa niin, että ainakaan hallinnolliset esteet eivät hidastaisi ihmisten työllistymistä.

Kuntien ja valtion palveluja on voitava käyttää joustavasti yli hallintorajojen. Samalla on järkeistettävä rahavirtoja ja päätöksentekoa. Muutoksella ei kuitenkaan ole tarkoituksena kokonaisuutena muuttaa valtion ja kuntien välistä rahoitusrasitusta, Filatov totesi Helsingissä tänään.

Uudistuksessa aiotaan myös turvata, että työtä etsivän edut ovat paremmat kuin pelkällä toimeentulotuella olevien edut. Kuntien ja Kansaneläkelaitoksen välille on luvassa uusi rahoitusmalli, jolla kannustetaan kuntia työllisyyden hoidossa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme