Mainos

Filatov: Työttömyys puolittuu

Työministeri Tarja Filatov arvioi, että Paavo Lipposen ensimmäisen hallituksen asettama tavoite työttömyyden puolittamisesta saavutetaan vuonna 2003. Filatovin mukaan tuolloin asetettu tavoite oli oikein tehty, vaikka sitä ei kyettykään toteuttamaan.
-Jos ei olisi asetettu tiukkaa tavoitetta, ei olisi pystytty tekemään sellaisia ratkaisuja, jotka ovat edesauttaneet työttömyyden alenemista, Filatov sanoo UP-Uutispalvelun maakuntalehdille tekemässä haastattelussa.

Filatov arvioi, että maltilliset tuloratkaisut, aktiivinen työvoimapolitiikka ja veroratkaisut ovat johtaneet siihen, että työttömyys edelleen laskee tämän vuoden loppuun, tosin hiukan hidastuen. Sen jälkeen aletaan olla kriittisessä pisteessä, eikä laskuvauhdin jatkumisesta ole varmuutta. Filatovin mielestä hallitus on onnistunut työllistämistalkoissa kohtuullisen hyvin etenkin siksi, että työttömyyden sisäisissä rakenteissa on menty eteenpäin. -Nuorisotyöttömyys on tippunut kolmannekseen. Myös virta pitkäaikaistyöttömyyteen on alentunut. Kun Lipposen ensimmäinen hallitus aloitti, joka neljännestä työttömäksi joutuneesta tuli pitkäaikaistyötön. Tällä hetkellä osuus on kahdeksan prosenttia. Nyt hallituksen painopisteinä ovat pitkäaikaistyöttömyys ja edessä oleva työvoimapula.

Ongelmia pyritään ratkomaan mm. pari viikkoa sitten aloitetulla työmarkkinatukiprojektilla, jossa työhallinto ja kunnat perustavat yhteisiä palvelupisteitä vaikeasti työllistettävien työllistämiseksi. Filatov muistuttaa, että pitkäaikaistyöttömyys ei ole enää ikääntyneiden ongelma, sillä tällä hetkellä työmarkkinatulella olevat pitkäaikaistyöttömät ovat keskimäärin alle 40-vuotiaita. Yritysten kokemaa työvoimapulaa yritetään helpottaa mm. yrityskäynneillä. Työhallinnon henkilöstö tekee tänä vuonna noin 30 000 yrityskäyntiä, joilla pyritään saamaan tietoa myös yritysten koulutustarpeista.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot