Mainos
Mainos

Filatov: Ulkomaille siirtyvien yritysten tuet takaisin

Työministeri kannattaa ainakin osittain valtion tukien takaisinperintää ulkomaille siirtyviltä yrityksiltä. Hän sanoo kuitenkin odottavansa työryhmän analyysiä ennen lopullista kantaansa.

Työministeri Tarja Filatov kannattaa ainakin osittain valtion tukien takaisinperintää tuotantoaan ulkomaille siirtäviltä yrityksiltä. Asiaa pohtii parhaillaan työministeriön asettama kolmikantainen työryhmä, jonka määräaika päättyy kuun lopussa.

Filatov sanoo odottavansa vielä työryhmän analyysiä yritystuen eri muodoista ennen kuin muodostaa lopullisen kantansa asiaan. Esimerkiksi investointitukien periminen takaisin on tietyin ehdoin jo mahdollista, mutta kaikkiin tukiin perintä ei välttämättä sovi.

Lisäksi pitää ottaa huomioon yritysten tilanne.

- On kahdenlaisia siirtymisiä ulkomaille: laajennetaan markkinoita tai lopetetaan täällä ja lähdetään hintakilpailun perässä ulkomaille, mikä on huonompi vaihtoehto, sanoo Filatov.

Tukien perintäaikeista kertoi Ylen tv-uutiset. Tv-uutisten mukaan tukia kaavaillaan perittäväksi takaisin, jos tuotantoa siirretään toiseen maahan seitsemän vuoden sisällä tuen nostamisesta.

Virkamiehistä ja työmarkkinajärjestöjen edustajista koostuva työryhmä on kuitenkin eripurainen, SAK:ssa ajatusta tukien takaisinperinnästä kannatetaan, teollisuus puolestaan vastustaa sitä. Työministeriö pistäisi yritysjohtajat tilille myös siitä, miten ne huolehtivat henkilöstöstään ja ympäristöstään.

Työryhmän asettaminen kuuluu nykyisen hallituksen hallitusohjelmaan. Ryhmän on määrä luovuttaa mietintönsä Filatoville joulukuun puolella. Yrityksiä tukevat eri muodoissa sekä työministeriö, kauppa- ja teollisuusministeriö että opetusministeriö.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme