Mainos
Mainos

Filatov uudistaisi eläkeputkea

Työministeri Tarja Filatov vaatii muutoksia eläkeputken käyttöön. Filatov toivookin järjestelmää, jossa työnantajat tasaavat ikääntyvien työntekijöiden työkyvyttömyydestä aiheutuvaa maksutaakkaa.

Työministeri Tarja Filatov arvioi, että työntekijöiden siirtäminen niin sanottuun eläkeputkeen on työnantajan kannalta liian helppoa ja halpaa.

Toisaalta palkansaajan joutuminen työkyvyttömyyseläkkeelle maksaa ministerin mukaan nykyisin työnantajalle liikaa. Työkyvyttömälle ihmiselle voi näin ollen tuottaa vaikeuksia päästä eläkkeelle, mutta työkykyisiä saneerataan surutta eläkeputkeen, arvioi Filatov Aamulehden ja Turun Sanomien haastattelussa.

Filatovin mukaan nykyinen työkyvyttömyyseläkejärjestelmä johtaa siihen, että työnantajat eivät uskalla palkata ikääntyviä ihmisiä, sillä heidän riskinsä joutua työkyvyttömyyseläkkeelle on suurempi kuin nuorten.

Filatov haluaisi eläkejärjestelmän, jossa työnantajat jakaisivat työkyvyttömyysriskiä tasaisemmin ja maksut eivät kaatuisi ikääntyviä työntekijöitä palkkaavien työnantajien niskaan.

Työnantajamaksujen tasaus ikääntyvien työntekijöiden osalta on merkattu pääministeri Anneli Jäätteenmäen hallituksen ohjelmaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme