Mainos
Mainos

Filatov valmis kriminalisoimaan seksin oston

Työministeri Tarja Filatov olisi valmis kriminalisoimaan prostituutiopalveluiden oston. Hän kertoo suhtautuvansa kielteisesti myös prostituutioilmoituksiin.

Työministeri Tarja Filatov (sd.) olisi valmis kriminalisoimaan prostituutiopalveluiden asiakkuuden. Filatov toteaa, että on ristiriitaista hyväksyä naisten seksuaalinen hyväksikäyttö ja samalla kieltää naisten orjakauppa. -Naiskauppa on ihmisten myyntiä, osa nykyajan orjakauppaa, Filatov sanoo.

Filatov ei usko prostituution asiakkuuden kriminalisoinnin lopettavan itse prostituutiota, vaan ministeri arvelee toiminnan muuttuvan "maanalaiseksi".

Prostituutioilmoituksiin Filatov suhtautuu kielteisesti. Hänen mielestään niillä ei voi olla lehdille suurta taloudellista merkitystä. Filatovin mukaan verhoutuminen on prostituutioilmoituksissa ongelma, sillä lehdet eivät aina tiedä, mitä julkaisevat.

Filatov muistuttaa, että lainsäädäntö ilmentää yhteiskunnan tahtotilaa ja että lakiuudistukseen näyttäisi olevan halukkuutta. Filatovin mukaan naisten kauppaaminen on lisääntymässä kansainvälisesti. Ministeri toteaa, että naisen menemiseen mukaan seksibisnekseen on aina joku syy. -Se voi olla köyhyys tai vaikkapa lapsena koettu seksuaalinen hyväksikäyttö.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme