Mainos
Mainos

Filatov: Vuorotteluvapaan ehtoja lievemmiksi

Työministeri Tarja Filatov esittää, että vuorotteluvapaajärjestelmän ehtoja lievennettäisiin. Filatov sanoo Etelä-Suomen Sanomien ja Satakunnan Kansan haastattelussa, että järjestelmän avulla voitaisiin helpottaa työn ja perhe-elämän yhteensovittamista.

Vuorotteluvapaata pohtinut ns. kolmikantatyöryhmä oli loppuraportissaan eripurainen. Etenkin työnantajat toivoivat järjestelmän tukevan entistä paremmin pitkäaikaistyöttömien työllistymistä. Filatovin mielestä vuorotteluvapaan sijaiseksi voisi palkata myös jonkun muun kuin pitkäaikaistyöttömän. Monilla aloilla on hänen mukaansa ollut vaikeuksia löytää pitkäaikaistyöttömiä sijaisia.

Ministeri ehdottaa, että osaan työnantajien vaatimuksista voitaisiin suostua joustamalla samalla niissä perusteissa, joilla vuorotteluvapaita myönnetään pienten lasten vanhemmille.

-Siinä työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen olisi niin tärkeä funktio, että se menisi tavallaan työttömyyden hoidon edelle.

Vuorotteluvapaakokeilu päättyy tämän vuoden lopussa. Eduskunnassa noin 120 kansanedustajaa allekirjoitti hiljattain aloitteen jossa vaaditaan järjestelmän vakinaistamista. Myös Filatov kannattaa järjestelmän jatkumista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot