Mainos
Mainos

Filatov: Yrityksiin lisää tukityöllistettyjä

Työministeri Tarja Filatov (sd.) on samaa mieltä kokoomuksen puheenjohtajan Ville Itälän kanssa tarpeesta saada yrityksiin lisää tukityöllistettyjä.

Filatov sanoo kuitenkin toivoneensa enemmän tukea hallituksessa kokoomukselta, kun työministeriön tähän suuntaan tehtyjä esityksiä on käsitelty budjettineuvotteluissa.

Itälä totesi eilen STT:n puoluejohtajahaastattelussa, että tukityöllistämistoimet pitäisi suunnata yrityksiin eikä esimerkiksi kunnille, jotta tulosta syntyisi. -Pysyviä työllistämistuloksia on saavutettu eniten nimenomaan yrityksiin suunnatuilla tukityöllistämistoimilla, Filatov myöntää.

Filatov muistuttaa, että yrityksillä on parhaat taloudelliset mahdollisuudet jatkaa työsuhdetta tukijakson jälkeen, jos niillä on aitoa työvoiman tarvetta. -Toisaalta yritykset ovat myös valinneet parhain työmarkkinavalmiuksin olevat työttömät, joten on luonnollista, että tulokset ovat parhaita.

Työministerin mukaan yritysten tukityöllistämisen hyväksi on tehty paljon. Yhdistelmätuen käyttöehtoja on lievennetty siten, että yritysten ei tarvitse solmia pysyvää työsuhdetta tukityöllistämisen yhteydessä. -Tämä on tärkeä uudistus palkkaamisen helpottamiseksi.

Filatov huomauttaa kuitenkin, että yrityspuolen toimien lisäksi valtion, kuntien ja yhdistysten tukityöllistämisellä on tärkeä syrjäytymistä ehkäisevä vaikutus. Hänen mielestään on kummallista, että kokoomus ei hyväksy syrjäytymisen ennaltaehkäisyä näillä toimilla. - Julkinen sektori on pystynyt työllistämään kaikkein vaikeimmassa työmarkkina-asemassa olevia. Julkishallinnon merkitys tukityöllistäjänä korostuu entisestään nykyisen epävarman taloustilanteen aikana, kun yritysten mahdollisuudet lähteä mukaan tukityöllistämiseen ovat kaventuneet niiden taloudellisen liikkumatilan ohentuessa, työministeri katsoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme