Mainos
Mainos

Filippiiniläisaluksen saarto Kokkolassa päättyi

Filippiiniläisen rahtialuksen omistava varustamo maksoi aluksen työntekijöiden palkkarästit, jonka jälkeen saarto purettiin.

Filippiiniläisen rahtialuksen saarto Kokkolan satamassa on päättynyt. Merimies-Unionin ITF-koordinaattorin Simo Nurmen mukaan yhtiö maksoi eilen työtekijöidensä kaikki palkkasaatavat ja solmi samalla hyväksyttävää tasoa olevan työehtosopimuksen.

Kansainvälinen kuljetustyöntekijöiden liitto saartoi aluksen sen jälkeen kun tarkastuksessa ilmeni, että työntekijöiden palkkaus oli "orjapalkkatasoa".

Saarto purettiin eilen illansuussa. Nurmen mukaan koko palkkasaatava 436 289 dollaria maksettiin miehistölle euroina, mikä merkitsi runsaan 344 000 euron palkkapottia.

Asiat alkoivat edetä sen jälkeen kun alukselle saatiin keskusteluyhteys viime perjantaina. Viikonloppuna ja maanantaina asioista neuvoteltiin jonkin verran ja sovintoon päästiin eilen iltapäivällä.

Clipper Devon -rahtialuksessa on yhteensä 20 filippiiniläistä työntekijää. Alus ottaa Kokkolasta lastikseen metallipellettejä ja pääsee lähtemään lastauksen jälkeen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme