Mainos
Mainos

Filosofi Saarinen toivottaa hengen ihmettä

Sattuvasti joulun alla professori, filosofi Esa Saarinen kannustaa meitä hengen ihmeellä supertuottavuuteen. Filosofi kehottaa ymmärtämään kannustuksen ja rohkaisun merkityksen pyrkimyksissä rakentaa tätä maata.

Saarisen mielestä todellisessa huippuosaamisessa hengen osuus voi olla jopa kolme neljännestä. Filosofi myöntää, että kyseessä on ilmiö, josta on vaikea käsitteellisesti saada kiinni, saati mitata, minkä vuoksi on suuri kiusaus selittää koko ihme pois ulkoisilla tekijöillä.

Saarinen tukee oppilastaan Pekka Himasta

Saarinen on ollut viime aikoina julkisuudessa myös suojattinsa ja oppilaansa, filosofi Pekka Himasen saatua kritiikkiä tulevaisuusselonteostaan, jonka hän teki maan hallitukselle. Saarinen on julkisesti puolustanut Himasen työtä.

– Henkeä ei voi mitata, paitsi jälkikäteen, ja silloin se on myöhäistä, Saarinen filosofoi.

Saarisen mukaan huippuosaamista etsitään sen perusteella, mikä näyttää siltä, esimerkiksi hyvästä esiintymisestä. Hän sanoo, että suomalaiset ovat perinteisesti eleettömiä ja asiaan keskittyviä, mitä hän pitää suomalaisten voimavarana ja valttikorttina.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme