Mainos
Mainos

Financial Times ja Guardian: Suomen vaaleja pelätään ympäri Eurooppaa

Suomen sunnuntaiset vaalit herättävät huolta ympäri Eurooppaa, kirjoittaa talouslehti Financial Times. EU:n tuki Portugalille on lehden mukaan vaarassa Suomen takia.

Suomen tasaisessa vaalikamppailussa kisaa lehden mukaan puolueita, jotka haluavat kaataa Portugalin tuen. Nyt EU:n virkamiehet ovat ryhtyneet laatimaan suunnitelmaa sen varalle, että Suomi ei mukaudu Portugalin tukemiseen, lehti kirjoittaa.

Jutussa käsitellään erityisesti "populistisia ja EU-vastaisia" perussuomalaisia. Lehden mukaan Suomen yhteistyökykyyn on yleensä voitu EU:ssa luottaa, mutta nyt tilanne on muuttunut.

Perussuomalaisten ja SDP:n vetämä hallitus olisi lehden mukaan "Brysselin painajainen".

- Todennäköisempää on, että populistiryhmä (perussuomalaiset) kutsutaan kokoomuksen vetämään hallitukseen. Perusuomalaisten karismaattiselle johtajalle Timo Soinille tämä toisi kuitenkin dilemman, koska (Jyrki) Kataisen puolue tukee Portugalin pelastamista, jutussa pohditaan.

Brittilehti Guardian käsittelee samaa Suomen aiheuttamaa hämmennystä. Lehden mukaan Suomen Eurooppa-politiikka voi muuttua, pääsivät perussuomalaiset sitten hallitukseen tai eivät.

Oppositiossa puolue voisi lehden mukaan saada Brysseliä kritisoivan kumppanin SDP:stä tai keskustasta, koska nämä puolueet ovat yleensä tulleet EU-kriittisemmiksi hallituksen ulkopuolella.

(MTV3)

Katso Tapio Nurmisen juttu (Seitsemän 15.4.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme