Mainos
Mainos

Financial Times: Pisteet Lipposelle

Pääministeri Paavo Lipponen keräsi tyylipisteet kotiin, kun hän ei sortunut italialaisen virkaveljensä Silvio Berlusconin provokaatioon EU:n Laekenin huippukokouksessa, arvioi arvovaltainen Financial Times -lehti.

Helsinki ei saanut viikonvaihteessa elintarvikevirastoa, kun Italian pääministeri Silvio Berlusconi torjui sopimuksen vaatien virastoa Parmalle. Berlusconi vahvisti omituista mainettaan esittäen suomalaisia halventavia lausuntoja.
-Suomalaiset eivät edes tiedä, mitä prosciutto on, Berlusconi sanoi kokouslähteiden mukaan.

Berlusconi oli todennäköisesti osittain oikeassa prosciutton eli Parman ilmakuivatun kinkun tuntemuksessa. Mutta kuinka moni italialainen on maistanut sellaisia suussa sulavia suomalaisherkkuja kuten kalakukko, karjalanpaisti, imelletty perunalaatikko, rössypottu tai mämmi?

Lipposelta odotettiin vastahyökkäystä, mutta hän ei langennut halpaan. Lipponen tyytyi toteamaan kokouksen jälkeen toteamaan, että suomalaisia on yritetty provosoida, mutta ikäviä lausuntoja ei ole annettu eikä anneta. Financial Times huomautti, että Lipposta on spekuloitu EU:n komission seuraavaksi puheenjohtajaksi. Laekenissa hän saattoi vielä lisätä ansioitaan tähän virkaan, lehti arvioi.

(MTV3-STT)

Huippukokouksessa esitettyjen uusien EU-virastojen vaatimat rahat ja työntekijämäärät ovat täysin auki. Laekenissa esitetyt toistakymmentä uutta virastoa kaksinkertaistaisivat EU:n virastojen määrän.

Suomen mielestä puheenjohtajamaa Belgia halusi jakaa valtioiden kesken virastoja, joiden suunnittelu on vielä aivan alkutekijöissään.

(Yhdeksän uutiset 17.12.2001)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme