Mainos
Mainos

Finavia otti uudet ohjeet käyttöön - ilmatila auki jo aamuyöstä?

Uusien tietojen valossa lentoliikennerajoitusten mahdollinen purkaminen aloitetaan asteittain jo aamuyöstä.

Finavian mukaan liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on päättänyt ottaa käyttöön uudet kansainväliset toimintamallit ja ohjeet koskien lentoliikennerajoituksia liittyen tuhkaesiintymään.

Päätös perustuu Eurocontrolin ja Euroopan Komission kehittämään kolmiportaiseen luokitteluun, jonka perusteella päätetään rajoituksista tai niiden poistamisesta.

Finavia toteuttaa tämän mukaan ilmatilaan ja lentoasemiin kohdistuvia rajoituksia. Tämän hetkisten ennustekarttojen mukaan tuhkaesiintymä tulee edelleen pysyttelemään Etelä-Suomen yllä. Ennusteet ulottuvat 18 tuntia eteenpäin ja ne päivittyvät kuuden tunnin välein.

Jatkossa Ilmatieteen laitoksen tuhkaennusteita käytetään lisätietojen antamisessa lentäjille.

Lisätietoja mahdollisista rajoitusten muutoksista annetaan 21.4. klo 4.00.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot