Mainos
Mainos

Finavian Suonoja ei kommentoi rekrytointikohua

Neljän valtionyhtiön puheenjohtaja Soili Suonoja ei vieläkään ole kommentoinut julkisuudessa esitettyjä väitteitä, joiden mukaan hän olisi järjestänyt sukulaisilleen työpaikkoja.  

Finavian viestinnästä kerrotaan, että hallituksen puheenjohtaja Suonoja valmistelee ministereiden pyytämää selvitystä eikä hänellä tällä hetkellä ole aiheesta uutta todettavaa tiedotusvälineille.  
Myöskään Finaviasta ei haluta kommentoida tapausta.  

Suonojalta selvitystä ovat pyytäneet ainakin omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) sekä liikenneministeri Paula Risikko (kok.).   

Iltalehti uutisoi eilen, että Suonoja olisi järjestänyt sukulaisilleen työpaikkoja muualtakin kuin Finaviasta. Lehden mukaan Suonoja olisi myötävaikuttanut kummipoikansa rekrytointiin Alkoon. Lisäksi hänen väitetään junailleen kesätyöpaikan sukulaistytölleen Itellasta.  

Alkosta kerrotaan, että kyseinen henkilö työskenteli Oulun alueella sijaitsevassa myymälässä kesällä 2010. Alkon henkilöstöyksikön saaman tiedon mukaan Suonoja oli tiedustellut, löytyisikö tälle kesätöitä Oulun alueelta.  

-Hänelle vastattiin, että kaikki halukkaat työnhakijat voivat hakea Alkon rekrytointiprosessin mukaisesti kausimyyjäksi, Alkon viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Maritta Iso-Aho kertoi sähköpostitse STT:lle.  

Itellan mukaan yhtiöllä ei ole mitään käsitystä asiasta. Itellan sidosryhmistä, viestinnästä ja yritysvastuusta vastaava johtaja Timo Anttila kertoo, ettei yhtiö tiedä edes henkilön nimeä eikä ajankohtaa, jolloin tämä olisi työskennellyt yhtiön kesätyöntekijänä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme