Mainos
Mainos

Finergy: Pahimmat myrskytuhot jo selvitetty

Viimeviikkoisen myrskyn aiheuttamat pahimmat vauriot sähkönjakeluun on selvitetty, kertoo Energia-alan keskusliitto Finergy.

Monilta osin sähköverkkoja on jouduttu rakentamaan kokonaan uudestaan, kun kymmenettuhannet puut kaatuivat johdoille. - Kun ensin on saatu vielä sähköttä olevat vakituiset taloudet kytkettyä takaisin verkkoon, jälkitöitä riittää pitkäksi ajaksi, sanoo Finergyn toimitusjohtaja Juhani Santaholma.

Hän korostaa, että akuutti tilanne alkaa olla jo likimain selvitetty ja nyt alkaa tapahtuneen jälkiselvittely. Lisäksi hän huomauttaa, ettei sähkön häiriötön jakelu ole itsestään selvää, vaan Suomen kaltaisessa metsäisessä maassa sähkönkäyttäjien tulee varautua häiriöihin.

Santaholman mukaan jatkossa poikkeustiloihin on varauduttava entistä paremmin. -On selvitettävä, millaiset mahdollisuudet ovat metsänomistajien, sähköyhtiöiden, asiakkaiden ja viranomaisten yhteistyöhön, Santaholma sanoo.

(MTV3-STT)

Noin 350 kotitaloutta on kuitenkin edelleen ilman sähköä eri puolilla Pirkanmaata ja Hämettä. Lisäksi yli 2000 lankapuhelinta on mykkänä. Sähkökatkot ovat vaivanneet erityisesti karjatiloja.
(Kymmenen uutiset 21.11.2001)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme