Mainos
Mainos

Finergy: Yhteiskunnan edun mukainen päätös

Eduskunnan myönteinen ydinvoimapäätös on Finergyn toimitusjohtajan Juhani Santaholman mukaan yhteiskunnan kokonaisedun kannalta oikea ratkaisu. Se helpottaa osaltaan kansallisten ilmastotavoitteiden saavuttamista Kioton sopimuksen ensimmäisellä jaksolla ja erityisesti sen jälkeen kiristyvien päästörajoitusten sitoumuskausilla, sanoi Santaholma.

Uusi ydinvoimala tarjoaa Santaholman mukaan mahdollisuuden säilyttää Suomen sähkön hankinnan rakenne monipuolisena jatkossakin. Juuri monipuolisuus on ollut energiajärjestelmän keskeinen vahvuus. Noin 40 prosentin ydinvoimaosuus sähkön hankinnassa on hyvä kulmakivi, hän totesi.

-Energiapolitiikassa tarvitaan jatkossakin sekä-että-politiikkaa.Ydinvoiman lisäksi Suomi panostaa lähivuosina uusiutuviin energioihin, kotimaisiin polttoaineisiin, tuuleen ja maakaasuun, sanoi Santaholma. Santaholman mielestä Suomessa tarvitaan kaikkia ympäristöystävällisiä energiamuotoja.

Ydinvoiman lisärakentaminen antaa myös aikaa kehittää uusiutuvia energioita siirryttäessä pitkällä aikajänteellä tulevaisuudessa kohti yhä vaativampia energiatekniikoita kuten vetytaloutta, hän sanoi.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme