Mainos
Mainos

Finlandia-ehdokas loukkaantui – löi päänsä pahasti asemalaiturilla

Kirjailija Asko Sahlberg ei päässyt Finlandia-ehdokkaiden julkistamistilaisuuteen kaaduttuaan pahasti Göteborgissa.

– Olin tulossa junalla Tukholmasta Göteborgiin myöhään lauantai-iltana. Junasta asemalaiturille astuessani liukastuin sateen kastelemalla asfaltilla ja löin pahasti takaraivoni. Olin jopa tajuttomana hetken. Minut vietiin ambulanssilla sairaalaan, jossa todettiin kolme haavaa takaraivossa ja vakava aivotärähdys. Päähän ommeltiin 18 tikkiä.

"Jos sattuisi käymään niin että saan Finlandia-palkinnon, niin silloin tulen kaatumaan Helsinkiin."

Lääkäri kielsi ehdottomasti Sahlbergiä matkustamasta minnekään ainakaan viikkoon. Hän on nyt kotihoidossa ja tuntee olonsa vahvojen särkylääkkeiden ansiosta "kohtuullisen normaaliksi".

– Kipuja on edelleen, mutta ne ovat pikku hiljaa hellittämässä.

– Masentaa kun en pystynyt olemaan paikalla Helsingissä. Olisi ollut mukava paistatella parrasvaloissa tällaisena päivänä ja juhlimassa kolmatta Finlandia-ehdokkuuttani. Jos sattuisi käymään niin että saan Finlandia-palkinnon, niin silloin tulen kaatumaan Helsinkiin, lupasi kirjailija Sahlberg ilkikurisesti puhelinkeskustelussa MTV Uutisille.

Sahlberg on asunut Ruotsin länsirannikolla miltei 20 vuotta. Hän on julkaissut kymmenkunta teosta, joista Finlandia-ehdokkaana on syksyllä ilmestynyt Herodes.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme