Mainos
Mainos

Finlandia-sotku yhä sekaisempi

Finlandia-talon marmorijupakan osapuolet kiistelevät edelleen urakkasopimuksesta. Urakoitsija Kopal Pinta Oy sai tänään kirjallisen irtisanomisilmoituksen Helsingin kaupungin rakennusvirastolta.

Kopal Pinta Oy sanoo lehdistötiedotteessaan, että rakennuttaja muutti marmorin laatu- ja lujuusvaatimuksia kesken urakan. Kopal Pinnan mukaan marmorin laadun valikointi on ollut pulmallista myös siksi, että vaatimuksia ovat esittäneet niin rakennusvirasto, museovirasto kuin rakennusvalvontakin. Tehokasta työaikaa ovat syöneet niin ikään Finlandia-talon käytöstä aiheutuneet yllättävät rajoitukset.

Yhtiö sanoo, että rakennuttaja on jättänyt erääntyneitä maksuja maksamatta. Rakennuttaja ei ole myöskään neuvotellut urakoitsijan kanssa "kovinkaan usein".

Rakennusviraston tiedotteen mukaan Kopal Pinta Oy:n väitteet eivät pidä paikkansa. Esimerkiksi marmorin laatu- ja lujuusvaatimuksia ei ole missään vaiheessa muutettu, vaan ne on kirjattu urakkasopimukseen urakoitsijan ehdotuksen mukaisina. Urakkaa koskevia neuvotteluja on käyty rakennusviraston mukaan poikkeuksellisen paljon.

Yleisten töiden lautakunta valtuutti keskiviikon kokouksessaan rakennusviraston sanomaan irti urakkasopimuksen Kopal Pinta Oy:n kanssa. Lautakunnan mukaan urakka oli olennaisesti viivästynyt ja työmaa lähes pysähtynyt.

Seuraavaksi Finlandia-talon julkisivutöitä käsitellään Helsingin kaupunginhallituksessa ensi maanantaina.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme