Mainos
Mainos

Finnair aikoo hakea jumiin jääneet turistit Phuketista

Bangkokin lentokenttä on suljettuna lauantaihin asti. Finnairin viranomaisilta saamien tietojen mukaan lentokenttä avautuu jälleen lauantaina iltapäivällä Suomen aikaa.

Yhtiö on perunut eiliseltä siirretyn lennon, tämän illan molemmat lennot ja huomisillan lennon Helsingistä Bangkokiin sekä niiden paluulennot.

Yhtiö aikoo kuitenkin lentää yöllä Phuketiin. Koneella on tarkoitus noutaa Bangkokiin jumiin jääneitä matkustajia. Heitä on viestintäpäällikkö Taneli Hassisen mukaan toistasataa. Paluulento pyritään saamaan täyteen, joten Finnair on yhteyksissä myös muihin Thaimaassa oleviin asiakkaisiinsa.

Finnairin puhelinpalvelu ruuhkautui päivällä matkustajien kyselyistä. Finnair toivoo, että asiakaspalveluun soittaisivat vain ne, joiden lennot ovat lähdössä seuraavina.

Suomalaiset eivät peru Thaimaan matkojaan

Suomalaiset matkailijat eivät ole pelästyneet Thaimaan ja Intian levottomuuksia. Matkatoimistojen mukaan vain yksittäisiä peruutuksia on tehty.

- Suomalaiset ovat matkailijoina paksunahkaisia, sanoo Aurinkomatkojen varatoimitusjohtaja Tom Selänniemi.

Venäjällä tilanne on toinen. Esimerkiksi Aurinkomatkojen tytäryhtiöön Pietarissa on tullut Thaimaan matkojen peruutuksia enemmän kuin Suomessa.

Suomalaisilta asiakkailta on tullut kiukkuisia soittoja enemmän matkan peruuntumisesta kuin Thaimaahan jumiin jäämisestä.

Matkatoimistoilla on huolenpitovelvollisuus valmismatkalla olevista asiakkaistaan. Heille järjestetään ylimääräiset hotellimajoitukset ja heidät pyritään lennättämään kotimaahan mahdollisimman nopealla aikataululla. Omatoimimatkaajien kannattaa levottomuuksien sattuessa ottaa yhteyttä suurlähetystöön.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme