Mainos
Mainos

Finnair aloittaa lennot Kuusamoon ja Kuopioon

Finnair laajentaa lakonaikaista lentoliikennettään aloittamalla tänään lennot Kuusamoon ja Kuopioon. Molemmille paikkakunnille lennetään kerran päivässä viikonloppuja lukuunottamatta.

Finnair on aloittanut myös uuden ulkomaan yhteyden Helsingin ja Berliinin välillä. Se lennetään joka päivä lauantaita lukuunottamatta. Tänään on määrä lentää kaikkiaan 17 prosenttia Helsinki-Vantaan kotimaan liikenteestä normaaliin aikatauluun verrattuna. Normaaliajan ulkomaanlennoista lennetään 91 prosenttia. Lentoja on 30 ulkomaan kohteeseen.

Ilmailulaitos arvioi, että lentoliikenne on sujunut ensimmäisen lakkoviikon aikana lähes suunnitelmien mukaisesti. Viikonvaihteessa muutama lento jouduttiin lentämään varakentälle. Nämä lennot saapuivat Helsinki-Vantaan lakonaikaisen aukioloajan jälkeen.

Suomen lennonjohdosta huolehtii lakon aikana 40 lennonjohtajaa, joista 25 on Ilmailulaitoksen palveluksessa ja 15 ilmavoimien palveluksessa yhteistoimintakentillä. Heidän lisäkseen lennonjohtajina toimii kymmenen lennonjohtajakoulutuksen saanutta. Lisäksi ilmailun turvallisuudesta on huolehtimassa normaaliin tapaan lennontiedottajia sekä 40 lennonjohdon apulaista, jotka avustavat operatiivista työtä. Yleisesti on arvioitu, että lennonjohtajien lakko tuskin loppuu lyhyeen.
(STT-MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme