Mainos
Mainos

Finnair ei halua valtionapua

Etelä-Suomen yläpuolella oleva tuhkapilvi haittaa lentoliikennettä edelleen. Eilen päivällä Finnair lensi Suomeen viisi kaukolentoa.

Finnairille tulee tuhkapilven takia tappiota kaksi miljoonaa euroa päivittäin, mutta yhtiö ei silti halua valtiota apuun:

– Emme suosi kovin paljoa valtionapua. Tällä alalla on jo paljon ylikapasiteettia ja epäterveitä piirteitä, ja tällaiset valtionavut vain lisäisivät epäterveyttä, sanoo Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen.

Finnair kuitenkin uskoo selviävänsä taloudellisesti tuhkatilanteesta, koska yhtiöllä on kohtalaisen vahva rahoitusasema.

Kansainvälinen ilmakuljetusliitto IATA on kritisoinut ilmatilojen liian kiireellistä sulkemista. Finnairin Vehviläinen on kuitenkin sitä mieltä, että ilmatilojen sulkeminen oli oikea ratkaisu:

– Tämä on vaikea tilanne - meillä ei ole tällaisesta kokemusta. Turvallisuus on ensimmäinen prioriteetti. Sitten näiden mittausten ja tästä oppimisen kautta voidaan päättää, missä ja milloin lennetään.

Finnair tarkistaa saapuneet koneet normaalia tarkemmin muun muassa tähystyksellä moottoreiden sisään. Kun lentorajoitukset poistuvat, yhtiö arvioi lentoliikenteen palautuvan normaaliksi parissa päivässä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot