Mainos
Mainos

Finnair ei ole vieläkään maksanut korvauksia kaikista perutuista lennoista

Moni odottaa yhä Finnairilta korvauksia lakon vuoksi peruuntuneista matkoista. Yhtiö arvioi, että korvausten maksamiseen voi mennä vielä reilu kuukausi.

Finnair joutui marras-joulukuussa perumaan tuhansia lentoja matkustamohenkilökunnan lakon vuoksi.

- Peruttuja lentoja oli vajaa 3000 ja matkustajia, joita tilanne kosketti oli 95 000. Osalle pystyttiin järjestämään lennot määränpäähän, mutta kaikille ei, Finnairin asiakaspalvelun johtaja Minna Toiviainen kertoo.

Vielä lakon alkupuolella joulukuun alussa Finnairista kerrottiin, että hyvitykset maksetaan nopeasti, jopa reilussa viikossa. Tilanne kuitenkin muuttui kun lakko venyi ja päälle saatiin vielä lentoliikennettä maailmanlaajuisesti häirinneet lumimyräkät.

- Normaali takaisinmaksuaika on meillä noin 2-3 päivää, maksimissaan viikko. Mutta nyt peruttujen lentojen määrä on ollut valtavan suuri ja korvaushakemusten määrä sen mukainen, Toiviainen selvittää.

Ruuhkan purkamiseen menee reilu kuukausi

Joko lakon tai myrskyn vuoksi lennotta ja hyvityksettä jääneiltä Toiviainen toivookin nyt kärsivällisyyttä. Hän uskoo, että asiakaspalveluruuhka saadaan purettua reilussa kuukaudessa.

- Jos ei reilussa kuukaudessa näy rahoja tilillä, meidän asiakaspalveluumme voi olla yhteydessä. Joiltain joudutaan ehkä pyytämään lisäselvityksiä, mutta kaikki palautteet ja hakemukset käsitellään kyllä, Toiviainen lupaa.

Lentoyhtiö Blue1 selvisi matkustamohenkilökunnan lakosta Finnairia nopeammin. Blue1:n viestintäjohtajan Tom Christidesin mukaan yhtiö on saanut kaikki lakkoa koskevat lentolippuhyvitykset maksettua.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme