Mainos
Mainos

Finnair: Tiistain lennoilla saattaa taas tarvita omat eväät

Nelisensataa ilmailualan catering-työntekijää lakkoilee tänään tiistaina. Lakko alkaa puoliltapäivin. Sen on tarkoitus nyt kestää päivän ja jatkua torstaina. 

Työtaistelu voi heikentää ruokatarjoilua ainakin Finnairin lennoilla. Lakkoilevat työntekijät kuuluvat yhtiöön LSG Sky Chefs Finland, joka toimittaa aterioita Finnairille. 

Finnair kertoo nettisivuillaan, että tarjoilua on jouduttu yksinkertaistamaan Euroopan ja kotimaan lennoilla. Tarjolla on vähintään vettä ja mehua. Erikoisruokavaliota noudattavien kannattaa varautua lennolle omin eväin. 

Lakko on vastalause työnantajan päätökselle vaihtaa työehtosopimusta Ilmailualan unionista (IAU) Palvelualojen ammattiliittoon PAMiin sekä matkailu- ja ravitsemusalan MaRaan. MaRan mielestä IAU yrittää painostaa työnajantajaa yrityskohtaiseen sopimukseen, joka ei ole kilpailukykyinen.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme