Mainos
Mainos

Finnair ja SLSY sopivat säästöistä

Finnair perustaa erillisen kaukolentoryhmän. Siihen valitaan noin 400 lentoemäntää ja stuerttia, jotka alkavat lentää aiempaa useampia kaukolentoja kuukaudessa.

Finnair ja Suomen lentoemäntä- ja stuerttiyhdistys ovat sopineet säästöistä. Sopimuksen perusteella Finnair perustaa kaukolentoryhmän, johon valitaan hakemuksen perusteella noin 400 lentoemäntää ja stuerttia.

Uudessa ryhmässä matkustamohenkilökunta lentää kolmesta viiteen kaukolentoa kuukaudessa. Nykyinen työehtosopimus sallii vain kaksi kaukolentoa kuukaudessa.

Finnair ja SLSY aloittavat marraskuun aikana neuvottelut uudesta työehtosopimuksesta. Tarkoituksena on kirjoittaa sopimus uusiksi tukemaan Finnairin Aasia-strategiaa.

Yhtiön ja työntekijöiden kiista työn järjestelyistä kärjistyi lokakuussa kaksi päivää kestäneeksi lakoksi, joka tuli maksamaan yhtiölle kymmenen miljoonaa euroa

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme