Mainos
Mainos

Finnair joutuu perumaan lentoja: Tytäryhtiön resurssit eivät kestä lentäjien sairastumisia tai lomia

Finnair on joutunut perumaan tänä vuonna jo 150 Nordic Regional Airlinesin eli Norran kotimaan lentoa. Lähes kaikki peruutukset johtuvat lentäjien sairastumisesta. 

Flunssa-aallon lisäksi lentäjävajetta on aiheuttanut myös se, että osa Norran lentäjistä on siirtynyt omistajayhtiö Finnairin palvelukseen.  

– Lentojen peruuntuminen ja aikataulumuutokset ovat tietysti ikävä asia asiakkaille, mutta olemme yrittäneet löytää heille korvaavia lentoja joko naapurikentiltä tai toisilta lennoilta, kertoo Finnairin viestinnän asiantuntija Satu Haataja.

Lentäjiä liian vähän?

Suomen Lentäjäliiton puheenjohtajan Timo Saajorannan mukaan hankalaan tilanteeseen ollaan ajauduttu sen takia, että Nordic Regional Airlines on optimoinut lentäjäresurssinsa vastaamaan viranomaisten asettamia maksimityömääriä.  

– Lentäjiä on niin vähän, että sairastumisiin ei olisi varaa. Lentäjäpula tulee vielä pahenemaan, kun lentäjillä alkaa lomakausi. Heitä on jo pyydetty useaan kertaan siirtämään lomiaan, Saajoranta kuvailee.

Huhujen mukaan Norran lentäjät kieltäytyvät tällä hetkellä sairastuneiden kollegoidensa työvuorojen paikkaamisesta vastalauseena tiukalle resurssitilanteelle.

Lentäjäliiton puheenjohtaja kuitenkin kiistää väitteen.

– Lentäjät eivät ole listalakossa. Väsyneet lentäjät eivät yksinkertaisesti halua tinkiä vähistä vapaapäivistään paikkaamalla muiden poissaoloja, sanoo Saajoranta.

Pienkoneilla kotimaan lentoja lentävään Norraan on palkattu uusia lentäjiä, joita koulutetaan parhaillaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme