Mainos
Mainos

Finnair: Lääkärien avusta puutetta

Lääkärit välttelevät auttamistehtäviä muun muassa juridisten seikkojen vuoksi.

Lentoyhtiö Finnair on huolestunut lääkäreiden auttamisinnon taantumisesta. Yhtiön mukaan satunnaisesti paikalle osuneita lääkäreitä on aiempaa vaikeampi saada ilmoittautumaan apua tarvittaessa.

Matkustajien joukosta kuulutetaan toisinaan lääkäriä lentokentillä tai lentokoneissa, jos joku matkustaja sairastuu vakavasti.

Finnairin tuore pääjohtaja Jukka Hienonen pitää auttamisinnon taantumista huolestuttavana ilmiönä. Lääkäri on monasti ainoa, joka voi ihmishengen pelastaa esimerkiksi lentokoneessa.

- Kerrotaan, ja lääkärit ovat itse sanoneet, että juridisten seikkojen vuoksi he eivät mielellään hakeudu tilanteisiin, jossa lääkäriä tarvitaan. Vastuukysymykset huolettavat heitä.

Hienosen mukaan lääkärien auttamishaluttomuus on uusi ilmiö, joka on rantautunut meille muualta.

Lentokoneista saadaan kuitenkin aina yhteys kansainväliseen lääkäripäivystykseen, joka antaa ohjeet potilaan ensihoidosta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot