Mainos
Mainos

Finnair laittaa häiriköt kuriin

Finnair aikoo turvautua nykyistä herkemmin viranomaisiin häiritsevien lentomatkustajien kuriin saattamiseksi. Yhtiö tekee näin turvatakseen mahdollisimman hyvin matkustajien ja oman henkilökuntansa turvallisuuden, kerrotaan yhtiöstä.

Yhtiön lentoturvallisuuspäällikkö Seppo Kirjonen mainitsi asiasta Finnairin lentoturvallisuusseminaarissa Helsingissä. Hän huomautti, ettei Finnair ole poikkeus lentoyhtiöiden joukossa, vaan muutkin merkittävät lentoyhtiöt ovat päätyneet samaan ratkaisuun. Kirjonen tuumi, ettei lentoyhtiön tehtävä ole pohtia, mitä seuraamuksia häirikölle koituu. Se on viranomaisten asia.

Kirjonen totesi, että auktoriteettien ja sääntöjen kunnioitus on selvästi vähentynyt ja erilainen häiritsevä käyttäytyminen ehkä siitä syystä lisääntynyt. Lentoliikenteen yleistyminenkin saattaa olla osasyy häirikkökäyttäytymisen kasvuun.

Häiriköt eivät enää soittele kännykällä koneesta. Humalassa riekkuminen, räyhääminen ja väkivalta tai väkivallalla uhkaaminen ovat sellaista häiriköintiä, jota lentoyhtiöt eivät aio enää sietää.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme