Mainos
Mainos

Finnair lentää lähes täysillä koneilla Japaniin

Finnair lentää tänään normaalisti Japaniin. Finnairin viestintäpäällikkö Maria Mroue kertoo, että koneet ovat melko täysiä. Lennoille on tulossa lähinnä japanilaisia, jotka haluavat matkustaa kotiin omaistensa luo.

- Olemme yhteydessä viranomaisiin ja ulkoministeriöön ja seuraamme tilannetta, mutta toisaalta nyt tällä hetkellä on myös tärkeää, että saamme lennot lennettyä, jotta eurooppalaiset asiakkaat pääsevät Japanista kotiin. Tärkeää on myös saada ne japanilaiset kotiin, jotka haluavat päästä omaistensa luo, Mroue kuvaa.

Lisäksi koneessa on kourallinen suomalaisia, jotka matkustavat Mrouen mukaan maahan tilanteen vuoksi.

- Nimenomaan tilanteen takia, ei siitä huolimatta, Mroue korostaa.

Lennoilla kulkee myös humanitääristä rahtia, joka auttaa Japania toipumaan tilanteesta.

Lennoilla normaalistikin vähän suomalaisia

Ulkoministeriö kehotti aamulla suomalaisia poistumaan suur-Tokion alueelta. Mrouen mukaan osa Tokioon aikovista suomalaismatkustajista on perunut tai siirtänyt lentojaan.

Finnairin viestintäpäällikkö huomauttaa, että Tokioon lentää normaalitilanteessakin vain vähän suomalaisia. Finnairin koneilla lentävistä matkustajista noin 80-90 prosenttia on japanilaisia.

- Tavallisestikin koneen noin 300 matkustajasta kymmenkunta on suomalaisia, Mroue kertoo.

Mroue kertoo, että henkilökunnan saaminen Japanin-lennoille ei ole tuottanut ongelmia.

- Ymmärrämme lentohenkilökunnan huolen tässä tilanteessa. Siksi lentäminen on vapaaehtoista. Joitain tapauksia on, että työntekijä ei ole halunnut lähteä lennolle, mutta toistaiseksi olemme löytäneet hyvin vapaaehtoisia henkilökunnastamme.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme