Mainos
Mainos

Finnair lupaa hankkia lisää lentäjiä

Finnair lupaa helpotusta lentäjäpulaan ensi vuoden aikana. Yhtiö arvioi palkkaavansa 50-60 uutta lentäjää. Liikennelentäjäliiton mielestä yhtiö on kuitenkin herännyt työvoimapulaan liian hitaasti.

Lentäjien ja Finnairin välisissä työehtosopimusneuvotteluissa ei ole päästy yksimielisyyteen palkkauksen lisäksi lentäjien työaikajärjestelyistä. Liikennelentäjät syyttävät Finnairia vitkuttelusta - noin 40 lentäjän vajaus on ollut tiedossa jo pitkään. Laman jälkeen lentäjäkoulutus vedettiin alas eikä sitä ole laajennettu uudelleen.

Finnairin uusi kalusto sitoo osan lentäjistä koulutukseen. Lentoliikenne on myös lisääntynyt. Yhtiön mukaan pahin pullonkaula on koulutus. Yhtiö lupaa kuitenkin helpotusta ensi vuonna. Finnair aikoo palkata puolen sataa uutta pilottia. Ryhmä värvätään uusista tänä ja ensi vuonna valmistuvista lentäjistä. Lisäksi yhtiöllä on käynnissä ylimääräinen rekrytointi.
(MTV3/Eeva Mikkonen)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme