Mainos
Mainos

Finnair muuttaa matkatavaran kuljetussääntöjä

Finnair siirtyy uuteen käytäntöön kuukauden kuluttua. Suunnitelmista on jo jätetty kantelu Kilpailuvirastolle.

Finnair aikoo lopettaa matkatavaroiden selvittämisen lopulliseen määränpäähän, jos asiakas lentää jatkolennoilla muiden kuin Finnairin tai sen kumppanuusyhtiöiden koneilla. Uuteen käytäntöön siirrytään kuukauden kuluttua.

- Tässä on kyseessä toimialalla yleistyvä käytäntö, jolla lentoyhtiöt pyrkivät hillitsemään kasvavaa vastuutaan, kun kansainväliset vastuusäännökset ovat merkittävästi tiukentuneet viime aikoina. Finnair noudattaa muiden lentoyhtiöiden tavoin linjaa, jossa matkatavarat selvitetään vain niiden lentoyhtiöiden lennoille, joiden kanssa sillä on kaupallinen yhteistyösopimus, kertoo viestintäpäällikkö Taneli Hassinen Finnairilta.

Finnairin suunnitelmista on jätetty kantelu Kilpailuvirastolle. Siinä epäillään, että Finnair rikkoo kilpailulakeja ja käyttää väärin määräävää markkina-asemaansa.

Kantelun mukaan Finnair yrittää pakottaa matkustajat käyttämään myös jatkolennoilla Finnairin tai sen kumppanuusyhtiöiden vuoroja.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme