Mainos
Mainos

Finnair: Osa henkilökunnasta kieltäytyy lentämästä Japaniin

Osa lentoyhtiö Finnairin työntekijöistä ei halua lentää Tokioon, kertoo Finnairin viestintäpäällikkö Maria Mroue Radio Novalle. Hänen mukaansa ketään ei pakoteta lähtemään töihin Japaniin.

- Jonkun verran on henkilökuntaa jättänyt lähtemättä Japanin-lennoille, hän kertoo.

Finnairin lennot Helsinki-Vantaalta Tokioon kulkevat kuitenkin normaalisti, sillä suurin osa henkilökunnasta jatkaa lentämistä. Finnair on myös jakanut henkilökunnalle säteilymittareita.

- Ymmärrämme henkilökunnan huolen ja olemme jakaneet mittareita, jotta kaikki voivat varmistua turvallisuudesta, sanoo Mroue.

Finnairin lennoilla valtaosa Japaniin matkustavista on japanilaisia, jotka matkustavat takaisin kotiin.

- Henkilökunta ymmärtää että Japanin-lennot ovat tärkeitä, jotta japanilaiset pääsevät takaisin Euroopasta Japaniin, ja toisaalta matkustajat Japanista pääsevät takaisin Eurooppaan.

Mroue kertoo Finnairin lentojen olevan tärkeitä myös humanitäärisen avun kuljettamisessa.

Finnair on jatkuvasti yhteydessä sekä Suomen että Japanin viranomaisiin turvallisuusasioissa. Jos ilmassa liikkuu saasteita, muutetaan reittiä tarvittaessa.

- Riskejä ei oteta, eli jos jotakin ilmenee, vaihdamme lentokenttää tai muutamme reittiä, sanoo Mroue.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme