Mainos
Mainos

Finnair palaili normaaliliikenteeseen

Lomaliikenne eli tilauslennot lennetään viikonlopun ajan vielä poikkeusaikataulujen mukaan.

Finnairin lentoliikenne on alkanut palautua kohti normaaliaikatauluja matkustamohenkilöstön lakon jälkeen. Päivän aikana lennettiin jo kaikki kaukolennot, joista ensimmäinen lähti Helsingistä kohti Bangkokia runsas kaksi tuntia lakon päättymisen jälkeen.

Euroopan reittiliikenteestä lennettiin yli puolet ja kotimaan reiteistä hieman vähemmän. Lomaliikenteessä päätettiin pitäytyä viikonlopun yli poikkeusaikatauluissa, mutta yhtä lukuun ottamatta ne lennettiin jo Finnairin omilla koneilla vuokrakaluston sijaan.

- Liikennettä nostetaan tästä lakkoaikataulusta pystyyn asteittain niin, että huomisaamuna pystytään lentämään reittiliikenne normaalisti, kertoo Finnairin tiedotuspäällikkö Usko Määttä.

Iltapäivään mennessä suuri osa lennoista oli pysynyt suunnilleen aikataulussaan. Pisimmät myöhästymiset olivat aamun Pariisin-lento ja ylimääräinen lento Madridiin, joiden lähtö viivästyi yli tunnin.

Finnairin lentoemäntien ja stuerttien lakko päättyi eilisiltana, kun osapuolet hyväksyivät valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen luonnoksen sovinnon ehdoiksi. Ratkaisu ei juuri muuta nykyisiä työehtoja.

Palvelupuhelin ruuhkautui

Määtän mukaan Finnair olisi ollut valmis lähes normaaliin liikenteeseen heti aamusta alkaen. Asteittaiseen siirtymiseen päädyttiin kuitenkin siksi, ettei tieto lähdöistä olisi välttämättä tavoittanut riittävästi matkustajia.

Finnairin palvelupuhelin ruuhkautui soitoista aamulla, mutta tilanne rauhoittui iltapäivään mennessä. Myös Finnairin lipputoimistolla Helsinki-Vantaan lentoasemalla oli vilkasta, kun ihmiset vaihtoivat lentolippujaan.

Reittiliikenteen osalta tilannetta helpotti se, että lauantaiaamuisin on lentoja muutenkin vähemmän kuin arkiaamuisin. Sen sijaan lomaliikenteen tilauslentoja oli Finnairilla lauantaina lennettävänä 21, mikä on lähes kolme kertaa enemmän kuin esimerkiksi edellisenä päivänä perjantaina.

- Lomaliikenteessä viikonloppu on perinteisesti vilkkainta aikaa, joskin sunnuntaina on selvästi hiljaisempaa kuin lauantaina, Määttä kuvailee.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme