Mainos
Mainos

Finnair peruu useita lentoja ilmailualan lakon takia

Finnair peruu useita lentoja tältä päivältä ja huomiselta odotettavissa olevan ilmailualan lakon ja tukilakon takia. 

Lentoja perutaan lähinnä kotimaan reiteiltä, ja ne koskevat ainakin Helsinkiä, Vaasaa, Oulua, Turkua, Tamperetta, Jyväskylää, Kuopiota, Kokkolaa ja Maarianhaminaa. Myös lentoja Göteborgin ja Helsingin välillä perutaan. 

Finnair kertoo ilmoittavansa näiden lentojen asiakkaille perumisesta suoraan teksti- ja sähköpostiviestein. 

Lisäksi Finnairin mukaan kannattaa varautua viivytyksiin koko maanantain liikenteessä. 

Asiakkaat, joiden lento jää lentämättä lakon ja tukilakon vuoksi, voivat joko perua matkansa ja saada rahansa takaisin, tai siirtää varausta maksutta 20. maaliskuuta asti. 

Lakko alkanee aamukolmelta 

Turvatarkastusta ja maapalveluja osalla lentoasemista koskeva lakko alkanee aamukolmelta maanantaina ja kestänee aamuyhdeksään. 

Lakon taustalla on se, että Ilmailualan Unioni IAU ja työnantajia edustava Palta eivät ole päässeet sopuun. 

Finnair ei ole lakkokiistan osapuoli, mutta Finnairin alihankkijoiden toiminta joko pysähtyy tai hidastuu tukilakkojen takia. 

– Olemme erittäin pahoillamme, että asiakkaamme joutuvat kärsimään lakosta ja sen tukilakoista, etenkin kun emme ole tässä kiistassa osapuolena, sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt tiedotteessa. 

IAU on kertonut aiemmin, että lakko koskisi Helsinki-Vantaan lisäksi Oulun, Tampereen, Vaasan ja Turun kenttiä sekä Kittilän charterliikennettä. Lisäksi viiden muun yrityksen IAU:hun kuuluvat jäsenet menisivät tukilakkoon. 

Valtakunnansovittelija Minna Helle kertoi perjantaina, että sovittelu jatkuu tiistaina.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme