Mainos
Mainos

Finnair peruu kaukolentoja lentäjien työntekorajoitteiden takia, vaikuttaa tuhannen matkasuunnitelmiin

Finnair on tänään perunut neljä edestakaista kaukolentovuoroa Suomen Liikennelentäjäliiton työntekorajoitteiden takia.

Johtaja Päivyt Tallqvist Finnairin viestinnästä kertoo, että perutut lennot olivat lähdössä tänään Tokioon, Singaporeen, Hongkongiin ja Shanghaihin.

Lentojen peruminen vaikuttaa reilun tuhannen matkustajan lentoihin. Tallqvistin mukaan Finnair pyrkii lentämään kaikki lennot normaalisti huomenna. Lentoja voidaan kuitenkin joutua perumaan lisää, esimerkiksi jos lentäjä sairastuu eikä päivystäjiä tai esimiehiä ole riittävästi käytettävissä täyttämään vuoroja.

Liikennelentäjäliitto on vuodenvaihteessa tiukentanut rajoituksia lisätyölle ja vuoronvaihdoille työehtosopimuskiistan takia. Rajoitukset määrättiin alun perin marraskuussa. Keskustelut liiton ja Finnairin välillä jatkuvat. Lentäjien työehtosopimus umpeutui marraskuun puolivälissä.

Finnair ottaa yhteyttä lennoille varauksia tehneisiin matkustajiin tekstiviesteillä. Matkustajat voivat siirtää matkaansa ilman kuluja maaliskuun loppuun asti, saada rahat takaisin tai antaa Finnairin reitittää matkat uudelleen.

Tallqvistin mukaan Finnairilla on tällä haavaa normaalia vähemmän lentäjiä käytössä, koska yhtiöllä on meneillään koulutukset uusiin Airbus A350-koneisiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme