Mainos
Mainos

Finnair selvitti: Epäillyn yhtiön varaosa toiminut moitettomasti

Finnair on käynyt läpi kaikki varaosahankintansa 90-luvun alusta lähtien. Syynä urakkaan ovat italialaisen varaosia välittävän yhtiön Panaviationin toimintaan liittyvät väärinkäytösepäilyt.

Yhdessä MD-82-koneessa on siiven laskuvaipan toimintasylinteri, joka on hankittu 1995 kyseisen yhtiön kautta. Sylinteri on toiminut moitteettomasti, mutta se tarkistetaan seuraavan kerran, kun kone käy huoltohallissa.

-Mielestäni tämän yli kuusi vuotta sitten hankitun osan alkuperän jäljittäminen ja paikantaminen näinkin nopeasti on hyvä esimerkki laatujärjestelmämme toimivuudesta, sanoi Finnairin materiaalitoiminnoista vastaava yli-insinööri Paavo Turtiainen.

Turtiainen kertoi, että yhtiö hankkii lentokoneittensa varaosat alkuperäisvalmistajilta tai hyväksytyiltä välittäjiltä. Välittäjillä on oltava toimiva laatujärjestelmä. Heidän pitää myös pystyä tarvittaessa jäljittämään toimittamiensa osien valmistaja ja alkuperä.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme