Mainos
Mainos

Finnair yrittää vauhdittaa sopua

Finnair lupaa palkata kaikki nyt määräaikaisessa työsuhteessa olevaa 188 lentoemäntää ja stuerttia vakituiseen työsuhteeseen vanhoilla työehdoilla.

Finnair kertoo olevansa valmis tulemaan vastaan matkustamohenkilöstön työkiistassa. Vauhdittaakseen sovun syntymistä Finnair tarjoutuu palkkaamaan kaikki nyt määräaikaisessa työsuhteessa olevaa 188 lentoemäntää ja stuerttia vakituiseen työsuhteeseen vanhoilla työehdoilla.

Finnair haluaa palkata uudet rekrytoitavat valtakunnallisen työehtosopimuksen mukaisin ehdoin, joista ammattijärjestön kanssa sovittiin viime vuonna.

Suomen lentoemäntä- ja stuerttiyhdistyksen SLSY:n puheenjohtajan Mauri Koskenniemen mukaan Finnairin tarjous ei riitä yhdistykselle.

Lentolakko saa tukea ammattiliitoilta

Finnairin lentohenkilökunnan lakko voi laajentua muihin ammattiliittoihin. Torstaina tukitoimia ilmoitti harkitsevansa STTK:lainen Toimihenkilöunioni. Liitto paheksuu tapaa, jolla työnantaja perusteettomasti heikentää voimassaolevan työehtosopimuksen ehtoja.

Toimihenkilöunionin puheenjohtaja Antti Rinne perustelee mahdollista puuttumista asiaan sillä, että myös muun Finnairin henkilökunnan edessä saattaa olla vastaavanlainen tilanne. Finnairilla työskentelee noin 2000 Toimihenkilöunionin jäsentä.

TU harkitsee tukitoimintoja, mikäli työnantaja pyrkii murtamaan lentoemäntien ja stuerttien työtaistelun. Liiton jäsenet eivät aio tehdä lakonalaista työtä.

Myös SAK:lainen Ilmailualan Unioni IAU on kehottanut jäsenistöään kieltäytymään heille mahdollisesti tarjottavasta pakkotilannekoulutuksesta tai lentokoneen miehistönä suoritettavasta siirtyvän mekaanikon tai virkailijan työstä.

Eilen AKT:n puheenjohtaja Timo Räty viittasi kuljetusalan littojen "kaveria ei jätetä" -sopimukseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme