Mainos
Mainos

Finnairia syytetään rikkureiden värväämisestä

Lentoemäntä- ja stuerttiyhdistys (SLSY) ja palkansaajakeskusjärjestö SAK syyttävät Finnairia rikkureiden värväämisestä lakossa olevien lentoemäntien tilalle.

Lentoemäntäyhdistyksen mukaan yhtiö on lähettänyt yhdistyksen jäsenille sähköpostin, jossa oli hyvin yksityiskohtaiset ohjeet siitä, miten työpaikalle voi tulla tekemään rikkurityötä. SLSY:n tietojen mukaan joitain kymmeniä lentoemäntiä on mennyt töihin.

SAK tuomitsee värväämisen, joka hankaloittaa jo entisestään vaikeaa neuvottelutilannetta. SAK vaatii Finnairia lopettamaan sen.

"Viesti oli normaalia henkilöstöviestintää"

Finnairin mukaan viesti oli osa normaalia henkilöstöviestintää. Yhtiö sanoo halunneensa kertoa työntekijöille, että jokaisella on mahdollisuus tehdä omat valintansa asiassa.

Finnairin mukaan neuvottelutilannetta vaikeuttaa nyt moni muukin asia.

Finnair kertoo rikkureiden lisäksi käyttäneensä lennoilla matkustamohenkilökunnan esimiesportaan henkilöitä sekä muun muassa kiinalaisen vuokrayhtiön lentoemäntiä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme