Mainos
Mainos

Finnairilla ongelmia palkanmaksussa – liian vähän, liian paljon, osalle ei ollenkaan

Finnairin palkanmaksussa on ollut kesällä ongelmia. Viestintäpäällikkö Aku Varamäen mukaan ongelmat johtuvat siitä, että koko konserni on vaihtanut uuteen palkanmaksujärjestelmään keväällä.

– Tämä muutos koskettaa 6 000 työntekijää ja siellä on tosiaan ollut ongelmia pääasiassa niin, että palkat on maksettu, mutta lisien ja lomarahojen kanssa on ollut ongelmia, Varamäki kertoo.

Toukokuussa Finnairin 30 työntekijän palkka jäi kokonaan maksamatta.

Tänään palkanmaksupäivänä maksut näyttävät menneen oikein.

– Toistaiseksi ei ole tietoa uusista ongelmista. Nyt on pyritty korjailemaan niitä vanhoja ongelmia, Varamäki toteaa.

Varamäen mukaan virheet ovat johtuneet teknisistä ongelmista

– Tämä systeemi ei tunnista ulkomaalaisia henkilötunnuksia ja joku erä on jäänyt maksamatta, jos välissä on ollut ulkomaalainen henkilötunnus. Näitä on sitten yksittäin korjattu, Varamäki selittää.

Toukokuun lopussa Finnair arvioi, että palkanmaksuongelmat olisivat koskeneet 300 ihmistä. Myöhemmissä palkanmaksuissa tapausten määrää on saatu Varamäen mukaan jonkin verran alaspäin.

Finnair ulkoisti palkanmaksun Zalaris Finland Oy:lle syyskuussa. Uuteen maksujärjestelmään siirryttiin toukokuussa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot