Mainos
Mainos

Finnairilla vielä ainakin kuusi evakuointilentoa Thaimaasta

Viimeisen tulvakatastofin uhrien evakkolennon on määrä saapua Thaimaasta Helsinkiin lauantaiaamuna. Tarvittaessa lentoja voidaan kuitenkin jatkaa senkin jälkeen.

Finnair lentää näillä näkymin vielä kuusi evakuointilentoaThaimaan Phuketista. Viimeisen lennon odotetaan laskeutuvan Helsinki-Vantaan lentokentälle lauantaiaamuna.

-Meillä on kuitenkin valmius tarpeen vaatiessa tehdä myös lisälentoja sinne, kertoo Finnairin tiedotuspäällikkö Usko Määttä.

Finnair on varautunut lentämään evakuointilennon esimerkiksi vielä sunnuntaiaamuna, jos tarve niin vaatii. Ensiksi lentokoneisiin otetaan loukkaantuneet ja eniten apua tarvitsevat.

- Sitten otetaan lapset, lapsiperheet, vanhukset ja muut apua tarvitsevat ja sitten muut, Määttä totesi.

Phuketin lentokentällä lääkärit tekevät hänen mukaansa kaikille suomalaisille pikatarkistuksen, jolla varmistetaan se, että he kykenevät tekemään lentomatkan.

Samaan aikaan kun Finnairin koneet evakuoivat suomalaisturisteja hyökyaaltojen runtelemalta Thaimaan länsirannikolta, yhtiön Bangkokin-reittikoneet lennättävät kolmisen tuhatta suomalaisturistia viikossa lomalle maan itärannikolle.

- Olin tänään yhteydessä pariin itärannikolla olevaan tuttavaani. He kertoivat, että elo siellä on muuten normaalia, mutta tietysti ihmisten mieliala ei ole samanlainen kuin tavanomaisesti, Määttä kuvaili.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme