Mainos
Mainos

Finnairin aselasti-juttu valtakunnansyyttäjälle

Tulli päätyi sille erittäin harvinaiseen muutoksenhakumenettelyyn, koska se pelkää, että Suomesta on vaarassa tulla ilman lupia olevien tavaroiden kauttakuljetusmaa.

Tullihallitus pyytää valtakunnansyyttäjää ottamaan uudelleen ratkaistavaksi Finnairin aseiden-kuljetusjupakan.

Tulli takavarikoi Finnairin matkustajakoneesta merkittävän aselastin ja asiaa tutkittiin maastavientirikoksena. Vantaan kihlakunnansyyttäjä ei löytänyt näyttöä rikoksesta ja teki syyttämättäjättämispäätöksen.

Nyt tullihallitus pyytää valtakunnansyyttäjää ratkaisemaan asian uudelleen. Tullin mukaan kahta Finnairin epäiltyä henkilöä olisi pitänyt syyttää ainakin avunannosta maastavientirikokseen.

Tullin mukaan tehty päätös voi johtaa siihen, että Suomesta on tulossa ilman lupia olevien tavaroiden kauttakuljetusmaa.

Tullin mukaan rikos on tapahtunut, koska Finnair tiesi, että aseiden kauttakuljetus vaati lupia, mutta otti niiden puuttumisesta huolimatta aselastin kuljetettavakseen.

Tulli katsoo perusteluissaan, että jos tehty päätös pysyy voimassa, olisi tehtävä kymmeniä maahanatuontia ja maasta vientiä koskevia muutoksia nykyisiin säädöksiin.

On erittäin harvinaista että tulli lähtee valittamaan syyttäjän päätöksestä.

Finnairin matkustajakoneessa oli lastina mm satakunta huippunykyaikaista rynnäkkökivääriä, raskas kranaatinheitin ja kranaattikonekivääri. Aseet olivat lähteneet liikkeelle Marokosta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot